Az Osztrák-Magyar Monarchia, az Oszmán Birodalom és az orosz fennhatóság egyaránt befolyással voltak Közép-Európa alapvető étkezési szokásaira. A térség sajátos éghajlata és a hajdanvolt nehéz életkörülmények a tápláló étkek - kiadós levesek, párolt húsok -, valamint a speciális tartósító eljárások elterjedésének kedveztek, mint a füstölés vagy a pácolás. A németek és az osztrákok - a legtöbb közép-európai néphez hasonlóan - nagy élvezettel fogyasztanak mindenféle húst és húskészítményt, kiváltképp kolbászt és más felvágottakat, kedvelt köret a káposzta és a krumpli, de nem hiányozhat az asztalról a könnyű bor, az erős sör, a fűszeres kenyér, a különféle fűszerek, a tejföl vagy a joghurt sem.
Jelenlegi ára: 700 Ft
Az aukció vége: 2013-05-28 13:59
. HVG - Német és osztrák konyha lépésről lépésre - Jelenlegi ára: 700 Ft
2013. május 23., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése